Scrisoare fara litere

Scrisoare fara litere, autor Grosu Brindusa Luciana

Scrisoare fara litere, autor Grosu Brindusa Luciana

 

Un roman iniţiatic, al încercărilor, al greşelilor, al deciziilor şi al transformărilor. Atât pe planul fantastic, cât şi pe cel real, personajele sunt confruntate cu propriile lor limite şi aleg să-şi schimbe viaţa. Evoluţia este posibilă, dacă suntem uniţi. Acesta este mesajul „Scrisorii fără litere”, scrisoare imaginară ce trece dincolo de toate barierele reale ce ne separă.

 Cartea prezinta o lume magică, diversă, surprinzătoare, contradictorie. O lume unde devenirea este cheia evoluţiei, unde fiinţele visează la cunoaştere, la perfecţiune, dar şi la libertatea oamenilor ce au sentimente şi pot opta. Va reuşi oare Dominic, copilul venit din lumea oamenilor, să schimbe pentru totdeauna acest Univers? Va putea Clymene, vulpea albastră, să dezlege misterul lumii ei şi să afle cine este ea cu adevărat?

 Romanul “Scrisoare fara litere” are ca tema principala comunicarea, sub toate formele ei. Autoarea crede ca, pentru a comunica, nu este nevoie de formele conventionale, cuvintele pot disparea complet , ele fiind inlocuite de limbajul trupului, al semnelor, al trairii emotiilor comune. Mesajul cartii este acela de a-l accepta pe cel de langa tine, chiar daca el este diferit din punct de vedere fizic sau intelectual, de a-l ajuta sa treaca peste toate barierele care il despart de lumea normala. Personajul Brandusei Grosu este Dominic, un copil autist care refuza sa vorbeasca si care, in incercarea de a gasi drumul catre adevar si raspunsul la propriile nedumeriri, doreste sa schimbe universul care il inconjoara.

Pitesteanul, 13 noiembrie 2007

 Aici puteţi găsi cartea “Scrisoare fără litere”, autor Luciana Brînduşa Grosu, ed. Paralela 45:

http://www.dol.ro/webapp/wcs/stores/servlet/product-YPP00689—-11523-74438
http://www.ishop.ro/carti/Scrisoare-Fara-Litere_Grosu-Brandusa-Luciana.html
http://www.librarultau.ro/carte/scrisoare-fara-litere–i12006
http://www.carturari.ro/scrisoare-fara-litere-p-2593.html
http://www.price.ro/preturi_brandusa_luciana_grosu_scrisoare_fara_litere_132654.htm
http://www.librariileonline.ro/carti/romane–i1319-p32
http://www.procarti.ro/carti/romane–i1319-p1/editura-paralela-45–i132
http://www.universulcartii.ro/carte/scrisoare-fara-litere–i12006

 

1 Comment

 1. luca gherasim said,

  June 19, 2013 at 5:25 am

  buna ziua,
  referitor la formularea titlului = scrisoare fara litere/cuvinte, bine logizata, are o existenta foarte veche , de mii si mii de ani.
  a existat in codex belagines burebistan, adica in codul de legi al unificatorului burebista, ingrijite de deceneu. codex-ul a circulat in forma scrisa pana-n secolul cinci , daca nu chir sapte, era noastra – asa zisa dupa hristos, (potrivit calendarului, devenit universal, intocmit de un geto-dac, din constanta/tomis, smeritul casian , intemeietorul invatamantului superior din franta) dupa scriirea lui Iordanes, si el geto -dac, secretar/notar al unui rege ungur. dupa aceste legi burebistane a fost judecat si sfantul sava. nefiind gasit vinovat de prima instanta si nici in recurs, a doua, de catre judecatorii geto- daci de la judecatoria cu sediul la intorsatura buzaului, pana la urma a fost executat de superiorii sai, prin incalcarea sentintei judecatoresti. definitive. mentiune: cotropitorii au apelat la codul de legi ai cotropitilor si, caz poate unic in istoria dreptului universal, au deferit justitiei, pe unul de al lor, practicata de cotropiti!!!. Cotropitori fara legi, fara instante de judecata, fara judecatori!!!
  un alt unificator, alexandru ioan cuza, preland fondul de legi ai pamantenilor, de fapt institutii din codexul bellagines burebistan, existente în exercitiu, pastrate pe suport imaterial = memoria colectiva, numite autohtoniate, printre altele, in codul civil din circa 1864, a perpetuat, pe langa dreptul de preemtiune, agalitatea barbatului cu femeia, nu in totalitate, si institutia de drept: rabojul.- nu stiu daca modificarile aduse, si aflate in exercitare, incepand din februarie 2013, o mentin.
  ce este rabojul, sub aspect material ?: dovada contractului nescris, conventie verbala. in fapt rabojul era o bucatica de scandura/fragment de lemn care se rupea/frangea ,ca painea de catre hristos, in doua sau mai multe bucati, in functie de cocotractanti, inclusiv martori, si la nevoie, in dovedire se prezenta in fata instantei.
  contract fara cuvinte, aspect material al intelegerii. = scrisoare fara cuvinte !! institutie a dreptului civil !!! = plasmuire poetica??? pt a vedea cat de cat , ceva in pronuntare, este necesar un demers.
  scuze pt incalceala galcevii.
  luca gherasim , manecognitiva.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: